Voor AMA wat staat voor Architectural Materials Amsterdam (een collectief voor gevelbekleding) heb ik een stalen tafel mogen maken voor de showroom.

Roba Metals BV is één van de partners van AMA en levert plaatmateriaal aan architecten als gevelbekleding. De metaalplaten worden standaard geleverd in afmetingen van 1000*3000 mm met een dikte van 0,6 tot 0,9 mm in diverse legeringen. Het idee was om een tafelblad te maken waar ze deze platen eenvoudig kunnen inleggen. Hierdoor wordt de tafel onlosmakelijk verbonden met de showroom.

Het blad is vervaardigd uit een verhoogde spaanplaat (gewichtsbesparing) van 1002*3002mm met een dikte van 45mm. De opstaande rand waar de plaat in valt is gemaakt van gestapeld en verlijmd beuken multiplex met een hoogte van 47mm. Hierdoor valt de plaat mooi in de rand en heeft hij de ruimte om uit te zetten op warme dagen.

stalen tafel

Stalen Tafel O-frame inmiddels Signatuur frame van Atelier Aleph120

Het o-frame is gemaakt met stalen kokers 50*50 mm met een staaldikte van 3 mm. Dit resulteert in een stevig frame van zware kwaliteit. Er is gekozen voor een zwarte coating die mooi contrasteert met het blank gelakte beuken multiplex.

stalen tafel

Bovenstaand de tafel in de ruimte nog zonder de geplande zinkplaat. Zodra deze erin ligt krijgen jullie een update! Kortom: binnenkort meer leesvoer.

Dit frame met steigerhout? dat zou ook kunnen: klik hier voor het project tuinmeubel!

X