Iedereen heeft wel eens Lachgaspatronen zien rondslingeren. Maar wat doe jij er mee?

16 sept 2018

Met een verjaardagscadeau voor mijn buurjongentje onder de arm bel ik aan bij de buren. De buurvrouw doet open en direct valt mn oog op de schram in haar gezicht. Ze is onderuit gegaan met haar fiets toen ze per ongeluk over rondslingerende lachgaspatronen op het fietspad reed. Voor mij was dit de druppel die de emmer met ergernis over deze dingen- en de mentaliteit van de vervuilers deed overlopen. Juist daarom is dit het moment om een lachgaspatronen kunstwerk te bouwen.

Een domtoren van lachgaspatronen

Ik liep al een tijdje rond met het idee om een kunstwerk te bouwen van deze patronen. Een kunstwerk dat aandacht vraagt voor de problematiek en het bewustzijn verhoogt over het volume van dit afval in onze mooie domstad. Afval dat vaak gedumpt wordt bij parkeerplaatsten (NB naast prullenbakken). Het wordt zelfs uit rijdende auto’s gegooid op de grote wegen in de stad zoals de Europalaan. Met dit project wil ik in kaart brengen hoeveel patronen er in één maand gedumpt worden in onze mooie stad. Daarom heb ik een oproep geplaatst waarin ik Utrechters heb gevraagd om een maand lang alle patronen te rapen. Deze zal ik eind oktober ophalen en omtoveren in een kunstobject dat toont wat er in één maand gedumpt wordt in onze stad in de vorm van een metershoge domtoren of Utrechtse skyline.

Inmiddels ben ik voor dit project benaderd door verschillende (landelijke) media die graag aandacht schenken aan dit topic.

Inmiddels gepubliceerd:

Klik op de krant voor het artikel

Partijen die reeds hebben aangegeven te willen exposeren:

Duurzame Week (onthulling op de Neude juni 2019)

Griftsteede

Heeft u interesse om zich als sponsor of exposant aan dit project te verbinden, neem dan contact op met Michiel Kuijper op 0614514154 of info@aleph120.nl

X